Bookmark and Share

Gunner Nygaard

Gunner NygaardGunnar Nygaard
Laubsvej 28
7500 Holstebro
Tlf. 97 42 84 96
Mobil: 24 27 71 78
gnknudsn@mail.tele.dk
 
Jeg har i min fritid, altid kunnet lide at arbejde i træ. Det har været lige fra fremstilling af højtalerkabinetter, hylder og reoler og til knivskæftning. Men det var en tilfældighed, at det blev trædrejning, jeg blev betaget af.
Efter jeg var gået på efterløn, blev jeg spurgt, om jeg havde lyst til at komme med på et drejehold, og få undervisning i trædrejning på Holstebro Aktivitetscenter. Det blev starten på en hobby, som jeg efterfølgende har brugt mange timer på.
På en hobbymesse i Viborg, fik jeg fat i en bog om segmented drejning. Det er en teknik, hvor man limer mange små træklodser i forskellige farver sammen i mønstre, og derefter drejer emnet ud til den facon, som det skal have. Det blev starten på mange timers skitser og tegninger til større projekter, som kunne strække sig over flere måneder.
Jeg bruger også meget tid på at eksperimentere med at dreje forskellige former, for at ramme det helt rigtige design, men de første emner ender som oftest i skrotdyngen til brændeovnen. Efter nogle forsøg, ender det som regel med et resultat, som jeg er tilfreds med.
Jeg har haft nogle af mine ting med på forskellige kunstudstillinger, hvor de har fået positiv kritik af kunstcensorerne. Jeg er også med på nogle messer/udstillinger hvert år, hvor mine ting kan ses.
Man er altid velkommen til at kontakte mig, hvis man er interesseret i at se mine ting.
Nordvestkunst